Smooth wednesday - mansikka smoothie ohje

keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2015
Viime joululahjaksi sain päähäni ostaa uuden tehosekoittimen, sellasen, joka vetää sisäänsä vähän enemmän tavaraa, eikä räiski sitä pitkin seiniä. Edellinen nimittäin unohtui kaappiin koska tehot oli yksinkertaisesti niin huonot ja itse astiakin liian pieni.

Verkkokaupasta löytyi hyvä valikoima erilaisia sekottimia ja lopulta päädyin Kenwoodiin. Hintaa oli muistaakseni 150€ ja tehosekoitin on ollut joka euron arvoinen. Tehoja löytyy, ja laite soveltuu hyvin myös muuhunkin käyttöön.

Vuoden vaihteen jälkeen smoothiesta on tullut mun kestosuosikki, joka on hyvä aamupala leivän tai puuron sijaan. Puuroa oon syönyt lapsena kiintiöni täyteen ja leipää tulis syötyä muuten vaan ihan liikaa, niin smoothie on raikas ja kevyt vaihtoehto. Siihen voi helposti lisätä haluamansa ainesosat, kuten proteiineja ja muita terveyspommeja. Usein käyttämissäni chia-siemenissä on esimerkiksi paljon antioksidantteja ja enemmän omega 3 -rasvahappoja kuin lohessa.

Ensimmäinen ja helpoin maku smoothieen löytyy marjoista. Nimenomaan jäiset mansikat on superhyviä ja raikkaita.

Mansikka-smoothieen tarvitset

jäisiä mansikoita, 2,5dl
banaani
minttua raikastamaan tai limen mehua
chia-siemeniä, turvotettuna haaleassa vedessä 2rkl
kauraleseitä 0,5dl
maitorahkaa 1prk
vettä 1dl
hedelmämehua 0,5dl

Tosta määrästä tulee reilut kaks lasillista. Muista maistaa, ja lisätä nestettä tarvittaessa, jotta smoothiesta tulee juoksevaa. Määrät on arvioitu suurinpiirtein, tekemällä saa tuntuman. Käytä jäisiä mansikoita, koska smoothie maistuu paremmalta kylmänä.





Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate