Helppo ja herkullinen katkarapuavocado-nacho

torstaina, elokuuta 20, 2015
Me järjestettiin elokuun alussa ystäville juhlat, jossa yhtenä fingerfoodina tarjoiltiin katkarapuavocado-nachoja. Illan syötävistä löytyi jo kasvis- ja kinkkupiirakkaa, porosipsejä, graavilohileipiä ja näiden lisäksi joku toinen mereneläväherkku oli mietinnässä. Sellanen, mitä ois helppo syödä ja täyte ei sais olla liian kostea. Lisäksi pieni potku ja freessi maku oli kriteereinä.

Tän syötävän resepti syntyi kuin itsestään mun lemppari raaka-aineista, yhdistettynä katkarapuun. Täytteeseen tuli avocadoa, mistä sai tuorejuuston kanssa hyvän massan, toinen päätäyte oli luonnollisesti katkaravut. Makua tuomaan silppusin joukkoon chiliä ja valkosipulia. Lisäksi liiallista kalanmakua poistamaan limeä ja mausteeksi pippuria, vähän tuoretta korianteria ja vähän suolaa.

Avocado ja katkaravut on hyvä paloitella, mutta ei kuitenkaan ihan muussiksi, niin että tuntuma säilyy. Siirsin täytteen hetkeksi maustumaan jääkaappiin ja just ennen vieraiden tuloa laitoin reilu teelusikallisen verran täytettä per nacho. Koristeeksi voi silputa hieman korianteria. Makua en ehtinyt tarkistamaan(!) ennen esillepanoa, mut onneksi chiliä oli tarpeeksi, ja nachot just sopivan mausteisia.

Tässä siis vaihtelua tuova, ja helppo meksikolaisresepti vaikka illanistujaisiin, juoman ohessa nautittavaksi! Tai kuten meillä tänään, leffaeväänä. Latasin iTunes Storesta A Most Wanted Man -leffan, jossa on ainakin hyvät näyttelijät; Philip Seymour Hoffman, Willem Dafoe ja Rachel McAdams ja jännärin juonikin vaikutti mielenkiintoselta.

Toivottavasti joku saa reseptistä inspiksen, tää sai nimittäin kovasti kehuja illan vierailta. :)

Tarvitset:

-avocadoa
-katkarapuja
-tuorejuustoa (pärjäis melkeen ilmankin)
-limeä
-korianteria
-pippuria
-chiliä
-valkosipulia





 


Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate