Kesähiukset

tiistaina, kesäkuuta 09, 2015
Iiks, taas on se aika vuodesta, kun saan aikaiseksi varattua ystävä-kampaajalleni ajan ja pitkän mietinnän jälkeen päätettyä mitä mun hiuksille tehdään. Käytän kampaamopalveluita tosi harvoin, 1-2 kertaa vuoteen, loput vuodesta pärjään "omilla parturointitaidoillani" (hups, kirjoitinko tuon just) ja luonnollisella hiussävylläni. Hiustenhoitotuotteet ostan aina kampaamon valikoimista.

Yläasteikäisenä oon kokeillut kotitekoiset blondaukset ja erilaiset lyhyet hiusmallit ja sen jälkeen viisastuneena antanut oman värin ja hiusten kasvaa suht pitkäksi. Oon leikannut vaan aika ajoin kuivat latvat pois.

Pitkästä hiusmallista saa juhliin kivoja kampauksia ja arkena tukka on helppo heittää vaan ponnarille. Siinä ehkä olennaisimmat syyt pitkille hiuksilleni. Oishan se kiva joskus repäistä ja leikata vaikka polkka, mutta ei. Raidat tai sävyn kirkastus on se mun juttu ja nuoruusajoista on sen verran tullut järkeä päähän, et sen värjäyksen sentään saa hoitaa ammattilainen.

Parturi-Kampaamo L'mouksessa, Lapinlahdenkadulla Helsingissä laitettiin tänään mun päähän vaaleita raitoja ja leikattiin pari senttiä latvoista. Raitoja laitettiin tiheinä, pikkuosioina päälaelta korvien korkeudelle. Alaosaan hiuksia jäi siis oma väri, kun toiveena oli vaan vaalentaa yleissävyä värjäämättä koko päätä. Ja vaalenihan se. Hih, nyt on kesäaurinko vaalentanut kertaheitolla.

 



















Jotta vaalennusraitojen sävy pysyis halutun sävyisenä, on hyvä käyttää hopeashampoota. Ja
mahdollisuuksien mukaan välttää aurinkoa ja kuumuutta. Mun arkirutiineihin hiuksien kanssa kuuluu Tigin shampoo ja - hoitoaine, ja hiuslakka. Sen lisäksi käytän lämpösuihketta hiuksia kihartaessa. Öljyhoitoa silloin tällöin latvoihin, ja mun tukka on pysynyt suht tyytyväisenä.

Kesäisiin juhliin sopii loistavasti sotkunuttura, lettikampaus tai vaikka loivat kiharat rennosti auki. Viime kuussa ollessani vieraana häissä tein itelleni juuri tällaisen kiharapohjaisen löysän nutturan. Kiharapohjasta on hyvä lähteä työstämään erilaisia kampauksia. Mun oma hiuslaatu on suora ja liukas, joten kiharia hiuksia on paljon helpompi laittaa.

Jakausta vaihtamalla ja hiuksia kihartamalla raidatkin tulevat ihan eri tavalla esiin. Parhaimmillaan kiharat on mun päässä parin päivän jälkeen kihartamisesta, kun ne on vähän loiventuneet. Ja niillä pärjääkin useamman päivän, kun vaihtelee avonaisista hiuksista ponnariin ja nutturaan. Eikä näin ollen kihartamisesta oo suurta haittaa hiuksille. Kiharat säilyy hyvin muodossaan, kun pitää yöllä ponnaria päässä hiukset kiepautettuna toiseen kertaan löysästi lenksun ympäri.
























































Hiusten värjäys ja vaikutusaika, pesu, kuivaus ja leikkaus vei kampaamokäynnillä aikaa
kokonaisuudessaan kolme tuntia. Tässä ajassa ehdittiin hyvin vaihtamaan kuulumiset ja bonusseuralaisena ihana havannankoira nimeltä Viola viihdyttämässä meitä. Kiitos Sailalle superhyvästä lopputuloksesta!






Seuraavalla kerralla voisin tehdä postauksen kampauksista kesän juhliin. Ja ottaa parempia kuvia, missä näkyy uus hiussävy.

Mukavaa viikon jatkoa!

-Nina








Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate